12 d’abril 2013

Flight Spaghetti Monster: PROTESTA DIFERENT!!

 “Anyone who thinks they are too small to make a difference, has not spent the night with a mosquito” Anita Roddick  -Qui creu que és massa petit per provocar canvis, és que no ha passat una nit amb un mosquit-


The Church of the Flying Spaghetti Monster 

El pastafarisme ―o religió del Monstre de l'Espagueti Volador―, neologisme derivat de pasta (espagueti) i rastafarisme, és una religió paròdica, sorgida com protesta social  als EUA per denunciar i oposar-se a la difusió de la hipòtesis del disseny intel·ligent, impulsada per sectors polítics i religiosos conservadors durant els mandats del president George W. Bush, i a les corrents d'opinió que pretenien la seva equiparació amb teories acceptades per la comunitat científica com la de la evolució biològica.

Els principis del pastafarisme van ser ideats per Bobby Henderson, llicenciat en física per la Universitat Estatal d'Oregon, per a protestar per la decisió del Kansas State Board of Education  adoptada a finals del 2005, de permetre l'ensenyament del disseny intel·ligent a les escoles públiques com alternativa de la teoria de la evolució. Finalment, aquesta escissió va ser revocada a l'agost del 2006.
 

 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada