02 de desembre 2013

I el més TRANSPARENT és a l'aigüera!!

En diuen: transparència.gencat.cat, heus ací la gran obra d'art de la transparència:

Segons la Wikipèdia, l'encàrrec de gestió és un mecanisme LEGAL que permet a l'administració que la realització d'activitats de caràcter material, tècnic o de serveis siguin encarregades a altres òrgans quan l'administració considera que no té suficients mitjans tècnics per dur-la a terme.

I aquí és on entra el gran buf i la presa de pèl, un nombre indeterminat de personal (anomenats assessors i/o endollats a dit) estan actualment treballant mitjançant mecanismes paral·lels com ara els encàrrecs de gestió a través d’entitats de dret públic sotmès al dret privat, o sigui un COLADOR!! I és clar, aquests no surten en cap web ni en cap article de premsa. Però no hi ha cap il·legalitats ni es diu cap mentida, és una transparència sense nitidesa, feta la llei feta la trampa i tota la maquinaria jurídica treballa per fer veure que tot es transparent, tot i que tots sabem quina és la veritat, perquè la veiem dia a dia.

Seria agosarat dir que per cada XX funcionari hi ha X pseudoassessors? Que no fan més que fer la feina que farien perfectament els funcionaris si ens ho deixessin fer ... i en alguns casos ni això!




I si parlem de DIETES?, un altre gran orifici de l’administració, d’on només es nodreix la elit dels que han estat col·locats a dit i què precisament ja són els que més cobren.

Com pot ser que hi hagi personal que ja cobra un sou anual més que excel·lent, cobri (exemple amb dades reals) 627,45€ per anar a reunions d’òrgans col·legiats i que d’aquestes se’n facin 12 a l’any, (627,45 x 12= 7.529,40€/any), feu càlculs dels sobre sous i penseu en tots aquells que treballen tot un més per menys de 1000€, i de funcionaris n’hi ha uns quants. Aquestes reunions són en hores de feina? i són fora de la localitat de treball? Quantes hores dura cada reunió per ser pagades cadascuna quasi bé com el salari mínim interprofessional (645,30 euros/mes)? Hi ha força gent que treballa tot un més a 8 hores diàries per poder cobrar, només,  aquesta dieta, i segur que no està asseguda en una cadira.

Feu-hi una ullada:
Dietes, indemnitzacions i primes d'assistència 
Dades exemple, extretes del full 1

En algun lloc s’ha perdut la mesura i la humanitat. Només falta que ens vulguin vendre la moto de transparència. AU VA ...ANEU A Cxxxx







 



























I casualment avui mateix surt publicat al DOGC

 

Departament de la Presidència


A remarcar:
1.- Crear, amb caràcter temporal, el Programa de polítiques de transparència, adscrit al Departament de la Presidència, amb la finalitat de preparar i donar impuls al disseny d’una estructura que permeti realitzar la coordinació i l’assessorament especial en relació amb les polítiques de transparència.
2.- La direcció i la gestió d’aquest Programa correspon a un director/a, amb caràcter eventual, i equiparat a efectes retributius a un secretari/ària general (93.420,20 €), amb un complement addicional de 23.410,40 euros anuals.

3.- El director/a té assignades les funcions següents:
a) Assessorar el president de la Generalitat i la vicepresidenta del Govern de Catalunya en les qüestions i els assumptes relacionats amb les mesures acordades per contribuir a la transparència
b) Col·laborar amb els membres del Govern en les qüestions i els assumptes relacionats amb el desenvolupament dels procediments interns adients per implementar les mesures executives i normatives que aprovi el president de la Generalitat sobre aquesta matèria.
c) Fer el seguiment de la implementació de les mesures i actuacions en transparència.
d) Assessorar i fer propostes en relació amb els objectius i les mesures per a la transparència.
e) Qualsevol altre funció que li encomanin el president de la Generalitat i la vicepresidenta del Govern, el conseller de la Presidència i/o el conseller de Justícia.
4.- En cas que sigui necessari comptar amb suport administratiu o tècnic per dur a terme les activitats vinculades al Programa, aquestes necessitats, degudament justificades pel director/a, s’atendran amb recursos existents i, en qualsevol cas, de conformitat amb el règim de limitacions als nomenaments i contractacions temporals de l’exercici pressupostari corresponent.
5.- El Programa tindrà una durada de dos anys a comptar des de la data del nomenament del director/a, prorrogables pel temps necessari fins que s’acompleixi el seu objectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada